Ron en ik hebben het er al vaker over gehad dat we meer willen doen met live muziek in de winkel, een uitgelezen kans dus om hier werk van te maken! Daarom presenteren wij nu in samenwerking met Amplitects Booking & PR nu Amplified: een terugkerend evenement om lokale artiesten een podium te geven bij ons in de winkel. De derde editie zal plaatsvinden op 23 September tijdens het Alkmaars Bluesweekend om 19.30 met de band Dishking.

Speel je zelf in een band en willen jullie ook eens bij ons in de winkel optreden? Stuur dan een mailtje naar amplitects@gmail.com!

AGENDA:

23 September 19.30 Dishking

Rauw, puur, rootsy, eigenzinnig en eerlijk. Dat zijn typeringen waar je aan denkt als je kijkt en luistert naar Dishking. Volgens menigeen heeft zanger/gitarist Jason de Laat het onverzettelijke van Johnny Cash en de warmte van Jim Reeves en bevat zijn muziek invloeden van Cash, Elvis, Waits en Bowie. De Brabander heeft inmiddels drie albums op zak, is druk bezig met zijn vierde langspeler en betreedt niet alleen met band, maar steeds vaker ook solo en met klein ensemble het podium. Dus wie behoefte heeft aan eigenzinnige en bezwerende americana, kan niet om Dishking heen!

7 Oktober 14.00 Monkey Sandwich

Het blijkt een veelgestelde vraag aan Monkey Sandwich, waar de band grappig genoeg zelf ook geen pasklaar antwoord op heeft. En dat is nu juist het leuke, de nummers van de band laten zich niet heel makkelijk in één stijl vangen. Met woorden als zomers, vrolijk, relaxed, dansbaar, reggae- en ska-achtig komen we een redelijk in de buurt!
Deze zomerse klanken hebben zeker sinds de komst van toetsenist Marijn Snip en gitarist Pieter van Zaanen een extra boost gekregen. Meestal haalt zangeres Janne van Zaanen inspiratie voor teksten uit haar belevenissen als studente aan de Kunstacademie. En zoals een goed studentenleven betaamt, horen daar dus ook liefdeservaringen in alle toonsoorten bij. De muziek bij haar teksten maken we samen, en die klinkt dus vrolijk, zelfs als de liefdesmomenten zijn omgeslagen in verwijten of teleurstellingen. Joeri Kuijs en PePe Vooijs voorzien de band daarbij van catchy ritmes en maken daar de muzikale cirkel compleet!
Natuurlijk spelen we niet alleen maar eigen werk, een paar gearrangeerde covers zitten sowieso wel in ons repertoire, maar mensen zien meezingen en –dansen op onze eigen muziek is natuurlijk altijd het leukst.Kom allemaal kijken, het belooft een mooie zaterdagmiddag te worden! Voor nog een klein voorproefje zie: 

28 Oktober 15.00 The Dirty Denims

The Dirty Denims is 's werelds enige Happy Hardrock band. Google op “Happy Hardrock” en je komt uit bij dit Eindhovense viertal, dat bestaat uit 2 zweterige kerels en 2 sexy rockchicks. Hun muziek is een mix van hardrock, rock 'n roll, powerpop, een vleugje punkrock en klinkt als AC/DC, Joan Jett, Blondie, Kiss, The Romantics en The Ramones. 

Vrolijk gitaargeweld met hier en daar een orgeltje. Live zijn ze op hun best; een energiek spektakel van een band die plezier uitstraalt, oog heeft voor het publiek en zichzelf vooral niet te serieus neemt! The Dirty Denims speelden o.a. op Lowlands, Rockin' Park, Zwarte Cross en Bospop en deden support van o.a. Slash, Golden Earring, Extreme, Cheap Trick, Steel Panther en The Datsuns. 

Met het nummer '24-7-365' werden ze 3FM Serious Talent, speelden ze in De Wereld Draait Door en haalden ze zelfs de soundtrack van een “The Office”-teaser op de Zweedse Comedy Central én die van een campagne van het Belgische Comedy Central. “Waarom moeilijk doen, rechttoe rechtaan is juist veel lekkerder!”, vinden The Dirty Denims. Gelukkig zijn ze daarin niet de enige als we de fans moeten geloven: “Spetterend enthousiasme,
energieke live show en sympathieke bandleden. Gewoon lekker genieten!” 

3 November 14.00 Spinvis

Het is misschien wel een van de meest verwachte albums van dit jaar. De Nieuwe Spinvis. Eind april verscheen ie, ‘Trein Vuur Dageraad’.
Erik de Jong: “De plaat begint met een opname uit een iPhone. Een korte schets van een gezongen melodie op wat net verzonnen regels. Dat was het zaadje waar jaren later een hele boom is uitgegroeid. Trein, vuur, dageraad… drie woorden die misschien zomaar bij elkaar waren gezet maar vanaf dat moment onlosmakelijk werden als de dragers van een verhaal dat nog in de aarde sliep. Een verhaal over alles wat nog komen gaat.”
Het verhaal komt tot ons in dertien stukken. Dertien nieuwe klassiekers die zich met geen pen laten omschrijven, behalve dan dat ze ‘Vintage Spinvis’ zijn.
Vanaf medio februari tourt Spinvis met een vernieuwde band langs de theaters. Met het verschijnen van ‘Trein Vuur Dageraad’ zal hij terugkeren naar clubland voor een korte tour en enkele mooie festivals.

4 November 14.00 Amplified In-Store, n.n.b.

2 December 14.00 The Looks

Vanuit de Kop van Noord-Holland is de jonge en energieke band 'The Looks' bezig met het veroveren van de grote Nederlandse muziek industrie. Met invloeden van onder andere 'The Eagles', 'Led Zeppelin' en 'Guns 'N Roses' zorgt 'The Looks' voor eigen muziek met ijzersterke melodieën die nog dagen blijven hangen.
Het publiek wordt bespeeld door de stevige en enthousiaste performance van alle 4 de kopstukken van 'The Looks'. De combinatie van een strakke drummer, een ijzersterke solo gitarist en een bassiste waar je u tegen zegt, maakt samen met een fanatieke frontman 'The Looks'!
Naast lokale radiostations gaan ze ook meerdere festivals zoals PaasPolderPop af. Het combineren van rockende nummers, een enthousiasme tijdens het optreden en de grootste lol met elkaar maakt elk nummer een plezier om naar te luisteren en te kijken. De perfect gemixte genres van pop en rock maakt het voor iedereen toegankelijk, maar geeft toch een eigen stijl aan de band.
Ze zijn hedendaags bezig met het promoten van hun debuut EP 'Desert Noises', onder leiding van Frank Telleman, waar zij kort geleden hun platencontract hebben getekend. Daarnaast maken zij menig DJ enthousiast door het langs gaan van radiostations.

Openingstijden

Maandag13.00-18.00
Dinsdag10.00-18.00
Woensdag10.00-18.00
Donderdag10.00-21.00
Vrijdag10.00-18.00
Zaterdag10.00-18.00
Zondag13.00-17.00

Boterstraat 10
1811HP Alkmaar
Tel: 072-2200205
E-mail: alkmaar@velvetmusic.nl

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2014 - 2017 Pop-Eye Velvet Music | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel